رفتن به بالا
  • چهارشنبه - ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
  • کد خبر : ۹۳۲
  • چاپ خبر : دوحه چگونه دوحه شد؟! صحرایی خشک که به بهشت تبدیل شد را ببینید
گزارشی از رشد دوحه

دوحه چگونه دوحه شد؟! صحرایی خشک که به بهشت تبدیل شد را ببینید

وحه پایتخت و پرجمعیت‌ترین شهر کشور قطر است. دوحه که در آخرین سرشماری انجام شده در سال 2018 دارای جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 400 هزار نفر است، بیش از 90 درصد جمعیت 3 میلیونی قطر را در خود جای داده است. مجله مانی کو انگلستان دوحه را به عنوان دومین مقصد ساحلی مهاجران برای زندگی و کار معرفی نمود.

دوحه پایتخت و پرجمعیت‌ترین شهر کشور قطر است. دوحه که در آخرین سرشماری انجام شده در سال 2018 دارای جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 400 هزار نفر است، بیش از 90 درصد جمعیت 3 میلیونی قطر را در خود جای داده است. مجله مانی کو انگلستان دوحه را به عنوان دومین مقصد ساحلی مهاجران برای زندگی و کار معرفی نمود. این شهر که به عنوان مرکز اقتصادی قطر فعال است در حاشیه خلیج فارس قرار دارد و از سال 2017 میلادی دچار افزایش جمعیت شده که این افزایش جمعیت را می‌توان مرتبط به عملکرد قوی دولت قطر در امر اقتصاد و توسعه زیرساخت ها از سال 2008 تا به امروز دانست.

صندوق بین‌المللی پول در سال 2019 قطر را به عنوان کشوری که دارای بیشترین سرانه تولید ناخالص داخلی است معرفی نمود. در سال 2020 قطر به همراه امارات برای دومین سال پیاپی به عنوان امن ترین کشورهای منطقه انتخاب شدند و مجله اکسپات لایف در معرفی لیست شهرهای جهان بر اساس کیفیت مشارکت عمومی در کار، دوحه را بالاتر تر از ریاض، مسقط و دبی در رده بیست و پنجم جهان قرار دارد. سنگ بنای توسعه دوحه بعد از استقلال قطر از سال ۱۹۷۳ آغاز شد. در همین سال دانشگاه قطر با فرمان امیر قطر افتتاح شد و در سال ۱۹۷۵ موزه ملی قطر در جایی که در ابتدا کاخ حاکم بود ساخته و افتتاح گشت.

در طول دهه ۱۹۷۰، تمام محله‌های قدیمی دوحه با خاک یکسان شد و ساکنان آن به مناطق جدید حومه‌ای مانند الریان، مدینه خلیفه و الغرافه رفتند. در سال ۱۹۸۳، یک هتل و مرکز کنفرانس در انتهای شمالی کرنیش توسعه یافت. هتل شرایتون تا سال ۱۹۰۰ به عنوان بلندترین سازه شهر مطرح بود. دوحه در سال 2006 میزبان بازی‌های آسیایی بود که از این رو منطقه و شهر ورزشی اسپایر در دوحه ساخته شد. در دهه گذشته طرح‌های مدرن‌سازی شهر مانند ساختمان‌های تجاری و مسکونی با حمایت از بنگاه‌های املاک و همچنین توسعه مراکز فرهنگی بخصوص شهر آموزش که در حال حاضر هشت دانشگاه بین‌المللی معتبر در آن به فعالیت می‌پردازند، رونق گرفت. همچنین کتابخانه ملی قطر که با بیش از یک میلیون کتاب و پانصد هزار نسخه دیجیتال، در مساحت ۴۲ هزار متر مربع، کارمندانی از ۳۹ کشور مختلف و ۱۴۴ هزار عضو فعال، به عنوان بزرگ‌ترین کتابخانه موجود در خاورمیانه محسوب می‌شود در محوطه شهر آموزش قرار دارد.

یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که توسط دولت پایه‌گذاری شد، ساخت جزیره مصنوعی مروارید قطر در سواحل خلیج غربی بود که اولین منطقه آن در سال ۲۰۰۴ راه‌اندازی شد. مساحت این جزیره ۴۰۰ هکتار است و پس از پایان این پروژه، ۳۲ کیلومتر ساحل تازه به کرانه‌های کشور قطر افزوده شده‌است. این شهر مقر بسیاری از سازمان‌های داخلی و بین‌المللی از جمله بزرگترین شرکت‌های نفت و گاز کشور، همچون قطر پترولیوم، قطرگس و راس‌گس است که بیشتر آن‌ها در منطقه خلیج غربی دوحه ‌قرار دارند. مجله فرچون دوحه را در لیست بهترین ۱۵ شهر جدید برای تجارت در سال ۲۰۱۱ گنجاند و همچنین مجله آرچ رکورد در سال 2020 دوحه را سومین شهر مشتاق به توسعه در جهان معرفی نمود. دوحه در حال حاضر دارای یک فرودگاه بین‌المللی به نام حمد است که مجله فوربس، فرودگاه بین‌المللی حمد را به عنوان یکی از مهم‌ترین و بهترین فرودگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی کرد. این مجله افزود که فرودگاه بین‌المللی حمد برنده جایزه بهترین فرودگاه جهان در سال گذشته شد، زیرا در جوایز فرودگاه جهانی اسکای تراکس ۲۰۲۱ به مقام اول دست یافت.

توسعه حمل و نقل شهری با احداث متروی دوحه و گسترش شبکه های اتوبوسرانی نیز به صورت بی وقفه در در قطر در جریان است. به گزارش لوموند فرانسه، مترو دوحه با پتانسیل رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت یکی از سریعترین متروهای بدون راننده در جهان خواهد بود. دوحه از دیرباز به عنوان یکی از مقصدهای میزبانی رویدادهای ورزشی مطرح جهان بوده که جام جهانی فوتبال 2020 نقطه عطف لیست بلندبالای میزبان‌های دوحه مدرن ترین شهر قطر است. قطر هشت استادیوم را برای برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در نظر گرفت که برای ساخت آن از فناوری‌های دوستدار محیط زیست برای خنک کردن استادیوم‌های جام جهانی استفاده کرده است. هرکدام از استادیوم‌های جام جهانی قطر دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که با به روزترین تکنولوژی دنیا ترکیب شده‌است.

پس از اهدای داوطلبانه امیری قطر توسط حاکم وقت حمد بن خلیفه آل ثانی به فرزند خود تمیم بن حمد آل ثانی، سند چشم انداز 2030 قطر پایه گذاری شد و در این جهت گام های بلندی برای تحول و شکوفایی کشور و شهر توسط شیخ تمیم تجددخواه برداشته شد. به گزارش روزنامه الاهرام مصر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی به عنوان رهبری باهوش، صبور و عملگرا معرفی شده است. امروزه این شهر، در کشور کوچک قطر به عنوان رقیبی سر سخت برای همتای عرب زبان خود یعنی دبی تبدیل شده است، ساخت و ساز و توسعه فیزیکی شهر به همراه حمایت از منابع زیست محیطی و افزایش مشارکت شهروندان در همه امور شهری و افزایش سرمایه گذاری حداکثری داخلی و خارجی از افکار تمیم بن حمد آل ثانی بوده که امروزه دوحه را به عنوان یکی از مدرن ترین و پیشرفته ترین شهرهای جهان تبدیل کرده است. دوحه در سال 2022 در لیست بهترین شهرهای جهان با صعودی خیره کننده یازده پله ای بالاتر از ابوظبی شیکاگو، سیدنی، آمستردام و میلان به عنوان دوازدهمین شهر برتر جهان توسط رزونانس انتخاب شد.

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه